Bel ons op 085 8200784

Brandvertragend maken van stoffering

Brandvertragend maken van stoffering bij Chem-Dry Ramaker HoogeveenBrandveiligheid is een onderwerp waaraan de laatste tijd veel aandacht is besteed. De statistieken wijzen helaas uit dat het aantal branden jaarlijks nog steeds toeneemt. In veel gevallen onderschat men de snelheid waarmee een onschuldig brandje zich kan ontwikkelen tot een grote uitslaande brand. De gevolgen zijn altijd dramatisch. Door de stoffering brandvertragend te maken breidt de brand zich minder snel uit, waardoor betrokkenen meer tijd hebben het pand te verlaten.

Neem contact met ons op

Impregneren van gordijnen, tapijt en meubels

Chem-Dry is specialist in het brandvertragend maken van stoffering. We impregneren met name gordijnen, tapijt en meubelstoffen maar ook kunstwerken, kerstbomen, decoraties en hout. De materialen worden geïmpregneerd volgens de wettelijke voorschriften en voldoen aan de norm NEN-EN-ISO 6940/41.

Het brandvertragend maken gebeurt doorgaans op locatie. In overleg kunnen de spullen ook in onze werkplaats geïmpregneerd worden. Uiteraard kunt u ook vooraf door ons de stoffering laten reinigen.

Kerstbomen impregneren

Tijdens de feestmaanden wordt in horecagelegenheden en andere openbare gebouwen weer gebruik gemaakt van extra decoratiematerialen, zoals kerstbomen en versieringen. Deze decoraties verhogen niet alleen de sfeer, maar ook het brandgevaar. Zeker droge kerstbomen vormen een brandgevaar in uw bedrijf of woning. Hieronder ziet u een brandtest met een vergelijk tussen een uitgedroogde boom en een geïmpregneerde boom.

 

Certificaat van behandeling

Na de brandvertragende behandeling ontvangt u het “Certificaat van behandeling.” Hiermee kunt u –indien nodig- bij diverse instanties en controlerende instellingen aantonen dat uw stoffering met de juiste middelen en op de juiste wijze brandvertragend is gemaakt.

Meer informatie over het impregneren van meubels?

Vraag gerust meer informatie aan.

Dit formulier maakt gebruik van Google ReCaptcha. Accepteer marketing cookies om het formulier te versturen.

Uw gegevens