Bel ons gratis op 0800 020 10 69

Rode wijn vlekken verwijderen

Er is net een glas rode wijn omgevallen. Maar wees niet getreurd! Het is niet nodig om nu gelijk afscheid te nemen van uw favoriete meubelstuk of een stuk tapijt te vervangen. U kunt de rode wijn vlek eerst zelf proberen te verwijderen en als dit niet lukt, staan de specialisten van Chem-Dry Ramaker voor u klaar om u hierbij te helpen. Als u de vlekken door ons wilt verwijderen, kunt u via onderstaande knop contact opnemen. 

Neem contact op

Wilt u weten hoe u rode wijn vlekken zelf het beste kunt verwijderen? Lees dan snel verder!

Zelf rode wijn vlekken verwijderen

Het zelf verwijderen van rode wijn vlekken is niet altijd makkelijk. Rode wijn geeft zoals u misschien al weet, een hardnekkige vlek. Daarnaast zijn er op internet veel methodes te vinden waarvan sommige uw meubel en/of tapijt meer kwaad dan goed doen. Chem-Dry Ramaker heeft daarom voor u op een rij gezet hoe u het beste rode wijn vlekken kunt verwijderen:

  1. Dep de rode wijn op met een schone doek of keukenrol. Licht aandrukken, niet wrijven.
  2. Wanneer u zoveel mogelijk heeft opgedept verdun dan de wijnvlek. Verdun de wijnvlek met koud/lauw water, bruisend water heeft de voorkeur. Wanneer u de vlek verdund heeft herhaalt u stap 1.
  3. Zodra u zoveel mogelijk wijn opgedept heeft legt u een vochtige doek over de wijnvlek en laat deze drogen. Het heeft de voorkeur een witte katoenen badstof doek te gebruiken. Deze heeft een hoog absorberend vermogen en zal geen kleurstoffen afgeven op uw meubel of tapijt.
  4. Er blijft toch nog een vlek achter? Gebruik dan de Chem-Dry vlekken blusser. Deze reinigt krachtig met de kracht van koolzuur.

Tips voor het verwijderen van rode wijn vlekken:

Rode wijn vlekken laten verwijderen door Chem-Dry Ramaker

Afhankelijk van onder andere de ouderdom en hoe goed u de vlek direct heeft behandeld kunnen er na het volgende van de bovengenoemde vier stappen nog vastgebeten kleurstoffen achterblijven. De specialisten van Chem-Dry Ramaker staan dan voor u klaar om deze vlek voor u te verwijderen. Kijk u eens op de pagina’s over meubelreiniging of tapijtreiniging voor meer informatie over het reinigen door Chem-Dry Ramaker.

U kunt ook direct contact opnemen om uw meubels of tapijt te laten reinigen.

Neem contact op