Bel ons op 085 8200784

Brandvertragende middelen

U heeft meer brandbare materialen in huis dan u wellicht denkt. Woningtextiel, kleding, papier, decoratie, meubels: het wordt veelal gemaakt van licht ontvlambare stoffen. Het moge duidelijk zijn dat brandbare materialen tot zeer gevaarlijke situaties kunnen leiden. In veel gevallen wordt onderschat hoe een onschuldig brandje in luttele seconden kan omslaan in een grote brand. Om u, in geval van brand, meer tijd te geven, kiest u voor de brandvertragende middelen van Chem-Dry Ramaker. Wij zijn gespecialiseerd in het brandvertragend maken van stoffering. Wij impregneren met name gordijnen, tapijt en meubelstoffen met onze brandvertragende middelen, maar ook kunstwerken, kerstbomen en hout.

Neem contact op


Milieuvriendelijke en onschadelijke producten

Chem-Dry Ramaker maakt gebruik van milieuvriendelijke producten, welke het proces droger, schoner en gezonder maken. De materialen die geïmpregneerd worden met de brandvertragende middelen van Chem-Dry Ramaker voldoen aan de wettelijke voorschriften en de norm NEN-EN-ISO 6940/41. De brandvertragende middelen beschermt uw huishouden tegen het snel vlam vatten van licht ontvlambare materialen. De vloeistof kan helaas geen brand voorkomen, maar beperkt een snelle uitbreiding van een vlammenzee. Dit geeft u meer tijd om in actie te komen bij een beginnende brandsituatie. De brandvertragende vloeistof is te gebruiken voor alle natuurlijke vezels als jute, papier, kleding en woontextiel. Het geur- en kleurloze product is gemaakt op waterbasis waardoor het niet schadelijk is voor kinderen en huisdieren.

U bent van harte welkom

Het brandvertragend maken van grote meubelstukken, kerstbomen en ander woontextiel gebeurt doorgaans op locatie. Het is uiteraard ook mogelijk om uw spullen in onze werkplaats te laten impregneren. Na de brandvertragende behandeling ontvangt u een certificaat van behandeling. Hiermee kunt u aantonen dat uw stoffering is bewerkt. Chem-Dry Ramaker is voornamelijk actief in Noordoost-Nederland in de provincies Drenthe, Overijssel en Gelderland. Om u het leven te vergemakkelijken, rekenen wij geen voorrijkosten in uw woonplaats. Wij helpen u namelijk graag bij het brandvrij houden van uw huis!