Bel ons op 085 8200784

Voorjaarsschoonmaak tips 


Wilt u de lente in met een brandschoon huis? Dan raden wij u aan om een grondige voorjaarsschoonmaak te organiseren. Bij deze grote schoonmaak neemt u uw hele huis onder handen. U maakt niet alleen schoon, maar ruimt ook lekker op. Na de grote schoonmaak is uw huis 100 procent klaar voor het nieuwe seizoen. 

Heeft u nog nooit een voorjaarsschoonmaak gehouden? Dan kan dit wat overweldigend zijn. Wij geven u graag enkele tips voor een goede schoonmaakbeurt. 

Uitbesteden grote schoonmaak

Bereid u goed voor 

Voor u start met schoonmaken, bepaalt u wat u precies wil doen. Ook haalt u de juiste schoonmaakmiddelen in huis voor de grote schoonmaak. U heeft in ieder geval een afwasborstel, afwasmiddel, antikalkmiddel, azijn, microvezeldoekjes, schuursponsjes, zachte sponzen en schoonmaakmiddelen naar keuze nodig. Verder is het verstandig om een trekker voor de ramen te kopen, mocht u deze nog niet hebben. 

Ruim uw huis eerst op 

Iedereen heeft wel spullen in huis die hij of zij eigenlijk niet meer gebruikt. Deze spullen kunt u bewaren, maar u kunt ook ruimte creëren door ze weg te geven of weg te gooien. Doet u dit voor u uw huis gaat schoonmaken, dan maakt u het uzelf een stuk gemakkelijker. Met minder spullen hoeft u namelijk minder te poetsen. Daarom raden wij u aan om eerst uw huis op te ruimen en alle overbodige spullen weg te geven of weg te gooien, voor u start met schoonmaken. 

Begin met de woonkamer 

In de woonkamer brengt u veel tijd door. Om hier echt goed tot rust te kunnen komen, is het belangrijk om de ruimte goed te reinigen. Daarom start u uw grote schoonmaakproject in de woonkamer. U reinigt de oppervlakken, u maakt meubels goed schoon en vervolgens pakt u de stofzuiger erbij. Hierna kunt u dweilen en tot slot wast u de ramen. 

De keuken en de badkamer 

Ook de keuken en de badkamer gebruikt u iedere dag. Daarom maakt u ook deze ruimtes grondig schoon. Dit kan echter wat overweldigend zijn, zeker als u veel kastjes en lades in de keuken heeft. Maak een duidelijk plan voor uzelf, zodat u alles op een logische manier kunt schoonmaken. Zo voorkomt u dat u iets vergeet en bent u bovendien sneller klaar. 

Zet een paar ramen open 

Het is belangrijk om uw huis goed te ventileren. Zet een paar ramen open en u krijgt veel frisse lucht in huis. Zeker in de slaapkamer is dit belangrijk. Idealiter zet u hier iedere dag de ramen even open. 

Vergeet uw kussen niet 

Uw beddengoed wast u regelmatig. Echter, heeft u uw kussen onlangs ook gewassen? Als dit al even geleden is, raden wij u aan om uw kussen vandaag nog in de was te doen. Uw kussensloop beschermt het kussen wel enigszins, maar toch wordt het kussen door intensief gebruik uiteindelijk vies. Een goede reiniging in de wasmachine is dan ook een must.

Heeft u meubels, tapijt of een andere vloer die u zelf niet goed kan schoonmaken. Zijn de vlekken hardnekkig? Schakel dan onze hulp in. Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring met het reinigen van meubels. 

Uw gegevens