Bel ons op 085 8200784

Stappenplan voorjaarsschoonmaak

Nu is het nog erg koud buiten, maar over een tijdje breekt de lente weer aan. Veel mensen vinden het prettig om hun huis goed schoon te maken voor het zo ver is. Met een schoon huis een nieuw seizoen in, dat is de gedachte. Kunt u hier zich ook wel in vinden? Dan vertellen wij u graag hoe u uw huis voor het aanbreken van het voorjaar goed schoon kunt maken.

Laat ons u helpen

Spullen weggeven en weggooien

Voor u uw huis gaat schoonmaken, kijkt u eens kritisch naar uw spullen. Welke spullen wilt u echt houden en welke spullen mogen eigenlijk wel weg? Door wat spullen weg te geven en weg te gooien, voelt uw huis een stuk opgeruimder. Heerlijk!

Maak drie stapels:

  1. Spullen die u wil houden, maar wel in een andere ruimte wil zetten.
  2. Spullen die u weg wil geven.
  3. Spullen die u weg wil gooien.

Bekijk al uw bezittingen kritisch. De spullen die u weg wil geven of weg wil gooien, doet u zo snel mogelijk weg. Nu kan de voorjaarsschoonmaak pas echt beginnen.

De woonkamer grondig schoonmaken

U kunt het beste beginnen met het schoonmaken van de woonkamer. Start met stoffen, pak vervolgens de stofzuiger en reinig de vloer goed met een dweil. Als alle oppervlakken schoon zijn, maakt u uw meubels goed schoon. Hierna lapt u de ramen.

De slaapkamer onder handen nemen

Na de woonkamer, maakt u de slaapkamer(s) schoon. Dit doet u weer door eerst al uw spullen kritisch te bekijken. Na het opruimen van de spullen die u niet meer nodig heeft, stoft u de oppervlakken. Hierna gaat u aan de slag met de stofzuiger en daarna met de dweil. Doe uw beddengoed in de was, maak eventuele meubels in de slaapkamer schoon en lap de ramen. Zet de ramen open voor wat extra frisse lucht en u bent klaar.

De keuken grondig reinigen

Veel mensen vinden het vervelend om de keuken schoon te maken. Dit komt simpelweg omdat het reinigen van de keuken veel tijd kost. Toch is het zeker nodig, want bij een grondige grote schoonmaak hoort ook zeker een schone keuken.

Voor u de keuken schoonmaakt, mest u alle kastjes en lades uit. Weer gooit u de spullen weg die u niet nodig heeft. Nu reinigt u de kastjes en lades, om de spullen die u wilt houden weer terug te zetten. Hierna neemt u de rest van de keuken onder handen. Hierbij is het belangrijk geen enkel oppervlak te vergeten.

Tot slot: de kleine ruimtes

Is de keuken schoon? Dan gaat u verder met de kleine ruimtes in huis, zoals de gang, de overloop, de trap, het toilet en de badkamer. Als u ook deze opgeruimd én schoongemaakt heeft, bent u klaar met de grote schoonmaak.

Lees ook onze tips over de grote schoonmaak in het voorjaar. 

Heeft u hulp nodig met de voorjaarsschoonmaak? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag om uw huis klaar te maken voor de lente.

Dit formulier maakt gebruik van Google ReCaptcha. Accepteer marketing cookies om het formulier te versturen.

Uw gegevens