Bel ons gratis op 0800 020 10 69

Bloed vlekken verwijderen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Moet u nu bloed vlekken verwijderen? Wanneer iemand aan het bloeden is, is de eerste gedachte en zorg vaak niet over uw tapijt of meubels die in de buurt staan. Toch een bloedvlek in uw tapijt of op uw meubels? Geen paniek! U kunt de bloedvlek zelf verwijderen of wij doen het voor u. Wilt u bloedvlekken door Chem-Dry Ramaker laten verwijderen? Neem dan contact op.

Neem contact op

Wilt u weten hoe u deze bloedvlekken het beste kunt verwijderen? Lees dan snel verder!

Zelf bloed vlekken verwijderen

Bloed geeft hardnekkige vlekken die lastig te verwijderen zijn. Een daarbij komend probleem is dat veel bloed vlekken al deels ingedroogd zijn op het moment dat u eraan toe komt om deze te verwijderen. Het internet staat vol met goedbedoelde tips voor het verwijderen van bloed vlekken die uw meubels en/of tapijt meer kwaad dan goed doen. Volg de volgende vier stappen om bloed zo goed mogelijk te verwijderen uit uw meubels en/of tapijt:

  1. Dep zoveel mogelijk bloed op met een schone doek of keukenrol. Licht aandrukken, niet wrijven.
  2. Wanneer u zoveel mogelijk bloed heeft opgedept is het tijd om de vlek te verdunnen met water. Bruisend water heeft de voorkeur. Het is belangrijk om hiervoor alleen koud water te gebruiken. Met warm water loopt u het risico dat het bloed permanent in de stof trekt. Vervolgens herhaalt u stap 1.
  3. U heeft nu zoveel mogelijk bloed verwijderd. U kunt stap 1 en 2 gerust meerdere keren uitvoeren. U legt nu een vochtige doek op de bloedvlek en laat deze drogen. Het heeft de voorkeur een witte katoenen badstof doek te gebruiken. Deze heeft een hoog absorberend vermogen en zal geen kleurstoffen afgeven op uw meubel of tapijt.
  4. Er blijft toch nog een bloedvlek achter? Gebruik dan de Chem-Dry vlekken blusser. Deze reinigt krachtig met de kracht van koolzuur.

Tips om bloed te verwijderen:

Bloed vlekken laten verwijderen

Wanneer u de bovenstaande stappen heeft uitgevoerd is dit helaas niet altijd een garantie voor succes. Het succes dat u heeft is erg afhankelijk van hoe oud en opgedroogd de bloedvlekken al zijn. Moet u nu afscheid nemen van uw meubels en/of tapijt? Zeker niet. De specialisten van Chem-Dry Ramaker staan voor u klaar om vervelende bloedvlekken te verwijderen zodat u geen nieuwe meubels of tapijt hoeft te kopen.

Op de pagina's de meubelreiniging en tapijtreiniging kunt u meer informatie vinden over het reinigen van vlekken door Chem-Dry Ramaker. U kunt ook direct contact opnemen om uw meubels of tapijt te laten reinigen.

Neem contact op